- PharmaTalkgr -

vidcast

PharmaTalks - Φροντίζοντας την Τρίτη Ηλικία(feat. Βίκυ Κλήμη)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την Βίκυ Κλήμη, CEO του grandmama.gr

Η Φαρμακευτική Χρήση της Κάνναβης(feat. Ηλίας Γραμματικάκης)

Ο Ηλίας Γραμματικάκης σπούδασε φαρμακευτική στην Αγγλία (MPharm) από όπου και ξεκίνησε το ενδιαφέρον του για τα φυτικά σκευάσματα. Από το 2016 ασχολείται ενεργά με την θεραπευτική χρήση της κάνναβης, έχοντας παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια από διάφορα ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, συμμετέχοντας σε συνέδρια, καθώς και συμβουλεύοντας πολλούς ασθενείς για την ορθή χρήση της κάνναβης, μέσω του δικού του φαρμακείου.

PharmaTalkGR #15 - Πως να αντιμετωπίσεις την Αϋπνία

Όσοι έχουν βιώσει διαταραχές και προβλήματα στον ύπνο γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση η οποία επιδρά σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Πώς να καταπολεμήσεις το Άγχος και το Στρες(feat. Μαρία Μαρτζούκου)

Το βιώνουμε πολλές φορές όταν δίνουμε εξετάσεις, όταν πρέπει να κάνουμε μια παρουσίαση μπροστά σε κόσμο ή ακόμα και στο πρώτο ραντεβού. Διαφέρει από άτομο σε άτομο σε ένταση και διάρκεια. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για αυτό. Μια συζήτηση για το άγχος και το στρες με καλεσμένη την ψυχολόγο Μαρία Μαρτζούκου.

PharmaTalkGR #14 - Εποχικές Ιώσεις και COVID-19

Τρεις ιοί απασχολούν την επιστημονική κοινότητα το τελευταίο διάστημα, ο ιός της γρίπης, ο κορωνοϊός και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός.

Φαρμακείο στην ακριτική Χάλκη (feat. Παναγιώτης Πατέλης)

Το PharmaTalkGR συναντά τον Παναγιώτη Πατέλη, ιδιοκτήτη φαρμακείου στην ακριτική Χάλκη.

Γονιμότητα & Επείγουσα Αντισύλληψη(feat. Στυλιανός Κογεώργος)

Το 2016 επιλέχθηκε ως ένας από τους πιο ανερχόμενους Ευρωπαίους Γυναικολόγους Λαπαροσκόπους Χειρουργούς. Το PharmaTalkGR συναντά τον Στυλιανό Κογεώργο σε μια συζήτηση για την γονιμότητα και την επείγουσα αντισύλληψη.

PharmaTalkGR #13 - Ευλογιά, Ηπατίτιδα & 4η Δόση

Στο 14ο επεισόδιο του PharmaTalkGR συζητάμε για την 4η δόση και για τους παθογόνους μικροοργανισμούς που έρχονται από το παρελθόν και δημιουργούν ανησυχία.

PharmaTalkGR #12 - Ιώδιο, Κεταμίνη & Λογοκρισία στο YouTube

Μια συζήτηση για το Ιώδιο και την Κεταμίνη, δύο ουσίες που απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Και με αφορμή το νέο βίντεο του MadScientist η άποψη μας για την λογοκρισία στο YouTube.

Η Καθημερινή Ενημέρωση των Φαρμακοποιών(feat. Κώστας Μανωλόπουλος)

Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε με τον φαρμακοποιό Κώστα Μανωλόπουλο, “υπεύθυνο” για την καθημερινή ενημέρωση των φαρμακοποιών.

Η Ψυχοθεραπεία στα Χρόνια της Πανδημίας(feat. Δάφνη Καλογεροπούλου)

Η Δάφνη Καλογεροπούλου καλεσμένη στο PharmaTalkGR σε μια συζήτηση για την ψυχοθεραπεία στα χρόνια της πανδημίας.

Δημοσιογραφία & Ιατρικό Ρεπορταζ(feat. Βασιλική Καλυβιώτη)

Η δημοσιογραφία και το ιατρικό ρεπορταζ στα χρόνια της πανδημίας. Μια συζήτηση με την δημοσιογράφο Βασιλική Καλυβιώτη.

3η Δόση και Νέα Φάρμακα κατά της COVID-19

Τα πάντα για την 3η Δόση και τα νέα Φάρμακα κατά της νόσου CoViD-19.

ΔΕΠΥ, Αυτισμός & Μαθησιακές Δυσκολίες(feat. Φώτης Παπαναστασίου)

Σε αυτό το επεισόδιο φιλοξενούμε τον ειδικό παιδαγωγό Φώτη Παπαναστασίου σε μια συζήτηση για την Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας(ΔΕΠΥ), τον Αυτισμό και τις Μαθησιακές Δυσκολίες.

Τα Τέρατα του Halloween

Βρυκόλακες, Λυκάνθρωποι, Ζόμπι, Τέρατα. Πώς η επιστήμη συνδέεται με την γιορτή του Halloween.

Contagion: Η Πανδημία στη Μεγάλη Οθόνη

Το PharmaTalkGR πάει σινεμά. Σε αυτό το επεισόδιο σχολιάζουμε την τανία Contagion του Steven Soderbergh. Μια ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους το 2011 και προέβλεψε μια παγκόσμια πανδημία.

Όταν η Επιστήμη γίνεται Τέχνη(feat. Ανδρέας Καλλιβωκάς)

Ο Ανδέας Καλλιβωκάς είναι φαρμακοποιός και επι σειρά ετών εκπαιδευτής σεμιναρίων και τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι συγγραφέας εκαπιδευτικών αλλά και λογοτεχνικών βιβλίων και πρόσφατα βαρύτονος.

PharmaTalks - Ιατρική για Όλους(feat. Άννα Ζαγοριανού)

Το PharmaTalkGR φιλοξενεί την δημιουργό του HumanNature Άννα Ζαγοριανού. Η ειδικεύομενη γιατρός μιλάει για το κανάλι της στο YouTube και για την ιατρική στα χρόνια της πανδημίας.

Τα πρώτα βήματα στην Φαρμακευτική(feat. Αμέρισσα Καπετάνιου)

Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε με την πρόεδρο της ATP(Aristotle Team of Pharmacy) Αμέρισσα Καπετάνιου, για τα πρώτα βήματα στη Φαρμακευτική Σχολή.

Ο Επίμονος Κηπουρός και οι Κλινικές Μελέτες στην Αφρική

Το PharmaTalkGR ξεκινάει τη νέα σεζόν με κινηματογράφο! Για τη νέα μας σειρά επεισοδίων αποφασίσαμε να βλέπουμε ταινίες σχετικές με το φάρμακο και την υγεία και να τις σχολιάζουμε. Ελάτε στην παρέα μας και πείτε μας τη δική σας γνώμη για τον Επίμονο Κηπουρό και τις κλινικές μελέτες των φαρμακευτικών εταιρειών στην Αφρική.

ΔΕΝ θα κάνω το Εμβόλιο γιατί...

Μία συζήτηση για μία φράση που ακούμε συχνά στο φαρμακείο και όχι μόνο..

Self Tests, Συλλογική Ανοσία & Φαρμακοεπαγρύπνηση

Μία συζήτηση για τα self-test στα φαρμακεία, τη δουλειά στον πάγκο του φαρμακείου και τη φαρμακοεπαγρύπνηση!

Διασχίζοντας τον Αρκτικό Κύκλο(feat. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος)

Το PharmaTallkGR φιλοξενεί τον φαρμακοποιό Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο ο οποίος θα συμμετάσχει στην αποστολή “Ribbing for Arctic” που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2021.

Ψυχοφαρμακολογία και Διαφορές των Φύλων(feat. Χριστίνα Δάλλα)

Το PharmaTalkGR φιλοξενεί την φαρμακοποιό Δρ. Χριστίνα Δάλλα, Kαθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και συζητά για την ψυχοφαρμακολογία, τη διαφορά των φύλων στην επιστήμη της φαρμακευτικής, τη βιολογική βάση της ομοφυλοφιλίας και του κοινωνικού φύλου.

Διατροφή & Προληπτική Ιατρική(feat. Αγγελική Σπανού)

Το PharmaTalkGR φιλοξενεί την Αγγελική Σπανού aka Pure Momentum.

Αναζητώντας το Βόρειο Σέλας(feat. Γιώργος Μαντάλας)

Πως ένας Έλληνας YouTuber φτάνει στην Ισλανδία αναζητώντας το Βόρειο Σέλας. Ο Γιώργος Μαντάλος είναι χημικός μηχανικός και αναπτύσσει βιοομοειδή φάρμακα στη μέση του Ατλαντικού ωκεανού.

Ταξίδι στην Φαρμακογονιδιωματική(feat. Γιώργος Πατρινός)

Ο κ. Γεώργιος Παν. Πατρινός είναι Τακτικός Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής και Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και Διευθυντής στο Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ιατρική στο "Μεγάλο Μήλο"(feat. Μιχάλης Κλαδάς)

Γιατί ένας νέος γιατρός αποφασίζει να φύγει από την Ελλάδα για να ειδικευτεί στις ΗΠΑ. Ο Μιχάλης Κλαδάς είναι ειδικευόμενος παθολογίας στο Mount Sinai(Bronx Program).

Όλη η αλήθεια για τα Εμβόλια του νέου Κορωνοϊού

Γιατί αναπτύχθηκαν τόσο γρήγορα; Είναι ασφαλή; Μπορούν να επηρεάσουν το ανθρώπινο DNA; Αποκαλύπτουμε όλη την αλήθεια για τα εμβόλια κατά της COVID-19 σε αυτό το βίντεο!

Η δημιουργία ενός brand από τη Σύρο(feat. Αργυρένια Παραμάνη)

Το PharmaTalkGR φιλοξενεί την Αργυρένια Παραμάνη, διαιτολόγο με πιστοποίηση στον τομέα Αρωματοθεραπείας -Βοτανοθεραπείας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ψηφιακές Εφαρμογές που Βελτιώνουν την Υγεία μας

Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε για τις ψηφιακές εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας για να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Μαντζούνια & Αντιβιοτικά

Αντιβιοτικά μόνο με ιατρική συνταγή, ματζούνια από “ψευτογιατρούς” και επίθεση με Θειικό Οξύ(Βιτριόλι).

Η Φαρμακευτική στην Ελλάδα(feat. Ίρις Τριπολιτσιώτη)

Η Ίρις Τριπολιτσιώτη είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Φαρμακευτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται σε φαρμακείο κοινότητας. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας (GPSF), ενώ έχει διατελέσει και Γενικός Ταμίας της ομάδας. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον είναι η Κλινική Φαρμακευτική.

Ειδική Εκπαίδευση & Επιστροφή στην "Κανονικότητα" (feat. Βάλια Καλογρίδη)

Φαρμακεία με plexiglass, επιστροφή στα σχολεία, αναπηρία, ψυχόδραμα και θεατρικό παιχνίδι. Μία συζήτηση για την επιστροφή στην “κανονικότητα” παρέα με την Βάλια Καλογρίδη. Η Βάλια Καλογρίδη είναι Νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής, Ψυχοδραματίστρια και Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.

Πώς να κόψεις το κάπνισμα

Οι προσωπικές εμπειρίες μπορεί να διαφέρουν, ο στόχος όμως είναι κοινός, να σταματήσουμε το κάπνισμα για την καλύτερη υγεία των πνευμόνων μας!

COVID19 Συζήτηση με ένα γιατρό (feat. Γιώργος Κολυβάς)

Ο Κολυβάς Γεώργιος είναι Παθολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Σεπόλια. Είναι πτυχιούχος Ιατρικής από τις Σχολές Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει λάβει μέρος σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια μελέτης υπέρτασης.

Φαρμακοποιοί σε "Καραντίνα"

Ένα σύντομο update για τον κορωνοϊό και για το πώς βιώνουμε και οι τρεις μας την καραντίνα στο φαρμακείο! Ελπίζουμε να περάσετε καλά με την παρέα μας! 🙂

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ COVID-19: Τι είναι; Τι κάνω; Τι προσέχω;

Στο 2ο επεισόδιο μιλάμε για τον νέο Κορωνοϊό, εξηγούμε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και δίνουμε συμβουλές για το πώς να προφυλαχτείτε εσείς και οι γύρω σας.

Ποιοι είμαστε; Τι κάνουμε;

Πρώτο επεισόδιο με αρκετές πληροφορίες για εμάς και το επάγγελμα μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Τρεις Φαρμακοποιοί content creators, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το πρώτο φαρμακευτικό podcast στην Ελλάδα!

SOCIAL