Σχετικά με Εμάς

Μετά τις σπουδές του στην γειτονική Ιταλία ο Ιωάννης Αλαφάκης επιστρέφει στον τόπο του την Ρόδο όπου ζεί και εργάζεται μέχρι σήμερα. Ασχολείται με το blog του farmakotrimmata.gr και το κανάλι Pharma Scribe στο YouTube, αλλά ως ανήσυχο πνεύμα εμπνέεται να δημιουργήσει το πρώτο φαρμακευτικό podcast στην Ελλάδα και μοιράζεται την ιδέα του με τον Ιωάννη Οικονόμου.

Ο Ιωάννης Οικονόμου έχει σπουδάσει στην Αθήνα και έχει εργαστεί σε φαρμακεία και εταιρείες. Η αγάπη του για το επάγγελμα και για την σωστή χρήση των φαρμακευτικών & παραφαρμακευτικών σκευασμάτων τον οδήγησε να δημιουργήσει το δικό του κανάλι στο YouTube με εξαιρετικές συμβουλές. Ενθουσιάζεται αμέσως με την ιδέα για ένα φαρμακευτικό podcast και μαζί με τον Ιωάννη Αλαφάκη ψάχνουν μανιωδώς τον 3ο που θα συμπλήρωνε το παζλ.

Τον 3ο ή την 3η λοιπόν;

Μετά τις σπουδές της στη Σλοβακία η Νίκη Καββαδία εδραιώνεται στην Αθήνα όπου και δουλεύει ως τώρα στο φαρμακείο της. Διατηρεί κανάλι ομορφιάς & συμβουλών στο YouTube και έιναι θαυμάστρια του Οικονόμου! Ξαφνικά την καλεί και της λέει την ιδέα…και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα!

Ένα ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της ενημέρωσης πάντα με γνώμονα τον Άνθρωπο. Τον Ιανουάριο του 2020 λοιπόν οι 3 συνάδελφοι ενώνονται με διαφορετικές χροιές για το 1ο Φαρμακευτικό Podcast στην Ελλάδα.

pharmatalk-gr_V4-05

Ιωάννης Αλαφάκης

Ο Γιάννης Αλαφάκης είναι αδειούχος φαρμακοποιός. Ζει και εργάζεται από το 2017 στο φαρμακείο του στη Ρόδο. Έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με τη διοίκηση επιχειρήσεων υγείας, πάνω στην οποία έλαβε κατάρτιση στη Ρώμη. Τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου της Perugia με εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες, πάντα προσπαθεί για το καινοτόμο στον τομέα της επικοινωνίας της επιστήμης. Αποτελεί εμπνευστή του PharmaTalkGR και πυρήνα της ομάδας με διάθεση για συνεχόμενη ανέλιξη. Αγαπά την επιστήμη του και στόχος του είναι να διοχετεύσει τη γνώση της φαρμακευτικής στο ευρύ κοινό, κάτι που έκανε και μέσα από το δικό του blog, farmakotrimmata.gr, το οποίο ήταν ενεργό ως το 2021. Με γνώμονα τον άνθρωπο στοχεύει και ελπίζει σε μία αλληλεπίδραση της φαρμακευτικής με όσους ενδιαφέρονται να τη μάθουν πραγματικά.

Νίκη Καββαδία

Η Νίκη Καββαδία είναι αδειούχος φαρμακοποιός από το 2014. Ζει και εργάζεται στο Φαρμακείο της στην Αθήνα μέχρι σήμερα. Σπούδασε στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας όπου ασχολήθηκε με την παραγωγή φαρμάκων από κουρκουμινοειδή συμπλέγματα με παλλάδιο, με πολύ καλά αποτελέσματα αναφορικά με την πορεία καρκινικών κυττάρων. Πριν σπουδάσει φαρμακοποιός, τελείωσε τη Νοσηλευτική του ΑΤΕΙ Πατρών και έπειτα καταρτίστηκε στο επαγγελματικό μακιγιάζ που αγαπά πολύ. Η ανάγκη της για πιο ουσιαστική επαφή με τον πελάτη του φαρμακείου την οδήγησε στην ενασχόληση με το YouTube και αργότερα με το PharmaTalkGR του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Σήμερα, μέσω αυτού του podcast, της αρέσει να εκφράζεται αληθινά, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

Ιωάννης Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου είναι αδειούχος φαρμακοποιός από το 2015. Σπούδασε φαρμακευτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό στη Διαχείριση της Γήρανσης και των Χρόνιων Νοσημάτων από την Ιατρική Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει ολοκληρώσει εξειδικεύσεις πάνω στην ανοσολογία και την επιδημιολογία, ενώ κατέχει μία σειρά πιστοποιήσεων πάνω σε ευρεία θεματολογία, σχετική πάντα με τις επιστήμες υγείας. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως Αναπλητωτής Υπεύθυνος Φαρμακοεπαγρύπνησης και Συγγραφέας Επιστημονικών Κειμένων σε φαρμακευτική εταιρεία. Στο παρελθόν είχε εργαστεί τόσο σε κοινοτικό φαρμακείο όσο και στο επιστημονικό τμήμα εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής. Η αγάπη του για την τεκμηριωμένη επιστήμη και την κατάρριψη μύθων σχετικών με την υγεία, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο που επιλέγει για το PharmaTalkGR, του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Τρεις Φαρμακοποιοί content creators, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το πρώτο φαρμακευτικό podcast στην Ελλάδα!