“Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς” στην IVF WARRIOR! (Part 1)

  • Post author:

Κεφάλαιο εξωσωματική.

Μεγάλο πρωτόκολλο, μικρό πρωτόκολλο, με διέγερση, με φυσικό κύκλο, με παρένθετη, με δανεικά ωάρια. Με ότι μπορείς να φανταστείς.

Με όποιο κόστος μπορείς να φανταστείς. Οικονομικό και ψυχικό.

Κάπου έχεις ακούσει για κάποια “διάσημη που μάλλον θα έχει κάνει αφού είναι και μεγάλη”, και ότι “αυτό το παιδί με το νοητικό πρόβλημα σίγουρα είναι από εξωσωματική…” και “πω πω πόσες ορμόνες”, και “να έπαθε καρκίνο μετά”, και οοοολα αυτά τα υπέροχα που ξεστομίζεις σε μια γυναίκα χωρίς να ξέρεις τι κάνει και στη τελική χωρίς να σε αφορά!

Το ότι είσαι μικρόψυχος αν σκέφτεσαι έτσι δεν χρειάζεται να σου το πω. Χρειάζεται όμως να σου πω ότι είσαι και άσχετος εκτός από άξεστος. Αν σε ενοχλώ μην διαβάσεις το παρακάτω γιατί θα χαλάσουμε τις καρδίες  μας. Αν πάλι είσαι μια warrior σε καλωσορίζω σε ένα άρθρο που θα διαβάσεις τις πιο κρυφές σου σκέψεις…

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με την υπογονιμότητα κατά έναν παράξενο τρόπο είναι σαν να μειώνεται η θηλυκότητα σου και το ότι είσαι γυναίκα. Και ας μην ήσουν από αυτές τις γεννημένες μανούλες . Νιώθεις ακρωτηριασμό και κάπως πέφτεις ψυχικά θέλοντας να κρυφτείς , να εξαφανίσεις όλες όσες έχουν παιδί, να σκεφτείς το διαζύγιο, να το ρίξεις στην υπερεργασία ή το τρέξιμο ακούγοντας μουσική και να περάσεις όλες τις ψυχικές διακυμάνσεις ενός προδικασμένου αποτελέσματος στο μυαλό σου. Καλά, για συντροφικότητα, σεξουαλικότητα κλπ δε το συζητώ. Ούτε κατά διάνοια. Μην σχολιάσω την φάση που ούτε στα ρούχα σου πια δεν βλέπεις θηλυκότητα.

Και έρχεται περίοδος και λες… καλά εσύ τώρα γιατί ήρθες? Αφού είμαι άχρηστη. Όχι αγάπη μου δεν είσαι άχρηστη. Έχεις βομβαρδιστεί με λάθος μηνύματα γιατί έτσι έχει χτιστεί ο κόσμος. Και σταμάτα την κλάψα. Δεν είναι ότι θέλει ο Θεός να μην κάνεις παιδιά. Ο Θεός τις πιο σκληρές δοκιμασίες τις στέλνει στους πιο καλούς πολεμιστές του. Οπότε σήκω από τον λήθαργο και ξεκίνα την μάχη.

Μην ακούς την παραπληροφόρηση και άκου έναν ειδικό.

Για αρχή : ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. Μάλιστα δεν είναι είναι taboo. Είναι αναγκαίο αυτό. Και όποιος από τους δύο έχει πρόβλημα είναι σαν να το έχουν από κοινού. Αλλιώς  χώρισε τώρα. Γιατί στην πρώτη αποτυχία θα έχεις και αυτό το πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει από κοινού αντιμετώπιση τότε μην κάνεις τίποτα, γιατί δεν διορθώνεται τίποτα με ένα παιδί, και δες το σαν σημάδι ότι μάλλον δεν ήταν meant to be άρα no worries η ζωή δεν τελειώνει έτσι. Μπορεί και να αρχίζει έτσι!

Συνεχίζοντας τις μεγάλες αλήθειες της υπογονιμότητας θα σου πω τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να έχεις κατά νου:

Βήμα ένα, αφού έχεις λύσει τα ψυχολογικά και τα σχεσιακά σου, βρες έναν γιατρό που να τον συμπαθείς και να τον εμπιστεύεσαι. Όχι γιατρό που θα το παίζει κολλητάρι σου. Δεν είστε και δεν πρέπει να είστε κολλητάρια. Γιατρό που να έχει μια πείρα και ένα πλάνο. Και ένα σωστό εργαστήριο πίσω του. Κράτησε αυτό που λέω.

Αυτόν που θα βρεις θα τον ακούς και θα τον εμπιστεύεσαι. Αν νιώσεις πως δεν είσαι ικανοποιημένη με αυτό που σου προσφέρει συναισθηματικά σε λογικά πλαίσια, φύγε.

Είναι μακρύς ο δρόμος προς την επιτυχία. Και είναι μοναχικός. Και αυτό κράτα το, παρ’ όλο που μίλησα πριν για συντροφικότητα.

Βήμα δυο, έχεις έναν στόχο σωστά? Γιατί αφήνεις χαραμάδες στη ψυχή σου από φερέφωνα ηλιθίων και σε μαυρίζουν??? Εδώ φιλενάδα εσύ φταις. Μην ακούς. Ο γιατρός και ο επιστήμονας υγείας ξέρουν τι πρέπει να γίνει οπότε trust the process. Έχεις άπειρες ενέσεις να κάνεις που πονάνε, κυρίως ψυχικά. Αλλά μη σκέφτεσαι αυτό σκέψου τον στόχο, γίνε ρομπότ. Περνάνε αυτές οι ρημαδιασμένες 15 μέρες αναμονής που έχεις κάνει την εμβρυομεταφορά και έχεις τρελαθεί θες να δεις ένα τεστ θετικό…. Και μπορεί να μη το δεις. Ούτε στο κλασικό τεστ που λογικά δεν θα βγει θετικό, σε αυτές τις περιπτώσεις λόγω πολλών φαρμάκων πρέπει να περιμένεις την χοριακή. Αλλά αν και η χοριακή είναι αρνητική??

Ωπα ωπα μη φρικάρεις. Δεν είναι εύκολη διαδικασία. Και δεν σημαίνει ότι έχασες τον πόλεμο. Έχασες μια μάχη. Πρώτα αφού ηρεμήσεις κάνε τις εξετάσεις σου και δες αν και πότε αλλά κυρίως πως θα συνεχίσεις. Όχι με αλλαγή γιατρού έτσι για να αλλάξει το γούρι. Πως εννοώ τι μέθοδος θα σου προταθεί. Καλή διατροφή που είναι το παν σε αυτή τη διαδικασία και ελαφριά γυμναστική για να αποσυμπιέζεσαι και πάμε πάλι!! Όσες φορές μπορείς και σου επιτρέπεται ψυχικά και σωματικά. Υπάρχει και ο δρόμος του «χωρίς ορμόνες». Θέλει πάρα πολύ χρόνο και υπομονή αλλά πετυχαίνει. Στο εγγυώμαι. Θυμάσαι τι σου είπα παραπάνω? Καλό εργαστήριο. Και καλό γιατρό.

Βήμα τρία και το πιο δύσκολο. Μην ακούς. Και μη λες τι κάνεις σε κανέναν παρά μόνο σε όποιον γουστάρεις ή σε καμία άλλη warrior  που καταλαβαινόμαστε με τα μάτια και θα το καταλάβεις στην πορεία. Αχ και σε παρακαλώ μην ακούσεις και μην απαντήσεις σε κανέναν γιατί δεν πέτυχες με την πρώτη όπως κάποιες άλλες κοπέλες που είναι όντως τυχερές. Γιατί οι περισσότερες δεν πετυχαίνουν κατευθείαν οπότε ηρέμησε. Πιο πριν είπα για έναν μοναχικό δρόμο. Και έτσι είναι. Ο σύντροφος σου είναι εκεί και πρέπει να έχει έναν ρόλο κυματοθραύστη. Αλλά δεν μπορεί να σε καταλάβει γι΄ αυτό μη ζητάς πολλά. Σε εκείνη την φάση πιο καλά θα σε καταλάβει μια γυναίκα που έχει περάσει ότι και εσύ, αυτό όμως δεν αναιρεί τον ρόλο του συντρόφου.

To be continued…

Απάντηση