Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς στην IVF WARRIOR! (Part 2)

  • Post author:

Συνεχίζοντας το δεύτερο και τελευταίο μέρος αυτού το άρθρου να σου θυμίσω κάτι;

Προς Θεού, όταν θα πετύχεις τον στόχο σου μη μου γίνεις «άλλος δεν έκανε παιδί μόνο η Μαριώ τον Γιάννη»!!!

Να θυμάσαι τι πέρασες ναι, αλλά να θυμάσαι πως ήταν ο στόχος σου και τον πέτυχες.

Α και το μωρό σου τέλεια θα είναι. ούτε σύνδρομα ούτε καρκίνοι δημιουργούνται από την εξωσωματική. Αν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο θα συμβεί δυστυχώς ακόμα και αν ήσουν με τον σύντροφο σου το ζευγάρι της «γαλάζιας λίμνης» στην ταινία που είχαν ζωή ήρεμη, έκαναν παιδί τυχαία και έτρωγαν πραγματικά βιολογικά τρόφιμα. Όμως οι ορμόνες μπορεί να μη δημιουργούν καρκίνο, μπορεί όμως να φουντώσουν μια ενδεχόμενη κακοήθεια, όποτε συμβουλή δική μου πριν από κάθε εξωσωματική κάνε μαστογραφία και υπέρηχο γυναικολογικό.

Ξέρω ακριβώς τι έχεις περάσει. Κι εσύ το ξέρεις. Όταν θα αντικρίσεις το παιδί σου θα ξεχάσεις όλες τις φορές που έκλαψες, που έβρισες, που πήγες στην εκκλησία να παρακαλέσεις, που έκανες βελονισμό, που έβρισες τον Άγιο ή την Αγία που προσευχήθηκες. Και εκεί θα νιώσεις την αγνή αγάπη. Που κακά τα ψέματα ο σύντροφος αυτό το τόσο δυνατό συναίσθημα δε θα το νιώσει. Θα νιώσει βέβαια την αγάπη αλλά όχι όπως εσύ.

Κάθε φορά που ακούς λεκτική κακοποίηση(όπως το λέω εγώ) σε μια warrior υπερασπίσου την. Είτε αν είσαι και εσύ warrior, είτε είσαι σύντροφος, μάνα, πατέρας μιας warrior. Είναι τρομακτικά δύσκολο να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενώ στο σώμα της κάνουν πάρτυ τόσες ορμόνες και σκέψεις. Και εσύ με ακούς? Μη κλάψεις! Όχι. Δεν το αξίζουν. Να γελάς. Αυτός που δεν έχει ζήσει ότι εσύ εύκολα κρίνει και κατακρίνει. Και θα σου πω και ένα ωραίο σκηνικό βιωματικού χαρακτήρα.

Στο χώρο εργασίας μου ένας, ας  τον πω άνθρωπο, φώναζε: «Άντε τι κάνεις, γιατί δεν κάνεις δεύτερο, κοιμάσαι όρθια?».

Φυσικά δεν του έχει περάσει από το μυαλό ποτέ ότι μπορεί να μη μπορώ, να μη θέλω κλπ. Οπότε μία μέρα παίρνω δύναμη και λέω : «Γιατί δε μπορώ. Τώρα νιώθεις καλύτερα?».

Από τότε έρχεται και δεν μιλάει δεν λέει τίποτα. Δε στο κρύβω πόνεσα. Και που το είπα και που το βίωσα αλλά το αποδέχτηκα έτσι. Και εναντιώθηκα μπροστά σε μία συμπεριφορά που δεν μου αξίζει. Οπότε καμιά φορά «κύριε» Τάδε μου που η κόρη σου έχει τρία παιδιά και εγώ κοιμάμαι όρθια.. καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς σε μια warrior. Και είμαστε πολλές.  <3

Απάντηση