Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι . . . ή μήπως όχι?

  • Post author:

Ξέρεις πως σε αυτή τη στήλη διαβάζεις ύμνους προς το γυναικείο φύλο και διθυράμβους αναφορικά στο μότο  girls power, όμως υπάρχουν στιγμές που ντρέπομαι για το φύλο μου που ενώ το θεωρώ δυνατό καταντά να γίνει πάλι το αδύναμο.

Τώρα θα μου πεις … με γρίφους μιλάς κυρία μου αλλά έχω σκεπτικό και επιχειρήματα!

Το 2023 η γυναίκα είναι ελεύθερη, δυνατή, μορφωμένη, όμορφη και ανεξάρτητη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Ελεύθερη : Πράττει με την βούληση της και αποφασίζει για την ζωή της παίρνοντας και ρίσκα και πάντα χειροκροτείται ανεξαρτήτου αποτελέσματος επειδή απλά προσπάθησε και δεν συμβιβάστηκε.

Δυνατή : και σωματικά και ψυχικά! Η γυναίκα μπορεί να κινήσει βουνά και όχι καράβια όπως λέγεται στην πιάτσα και αυτό γιατί η πιο μεγάλη περιούσια της είναι το μυαλό της και η αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη που την προίκισε η φύση της.

Μορφωμένη : Μπορεί να σπουδάσει ότι θέλει, σε όποια ηλικία θέλει μιας και τα στερεότυπα περί παιδιού και οικογένειας πριν τα 30 έχουν ξεπεραστεί και μπορεί να κάνει μια καριέρα ισάξια ενός άντρα παράλληλα με την οικογένεια της (αν θέλει οικογένεια) και θα χειροκροτείται διπλά από την κοινωνία μιας και στην ίδια φάση , ένας άντρας είναι δεδομένο να έχει κάνει αυτά τα βήματα, δηλαδή κατάλοιπα φαλλοκρατισμού που στην προκειμένη εξυψώνουν το φύλο μας.

Όμορφη : ακόμα και εάν η φύση δεν την έχει προικίσει με την τέλεια σε πολλά εισαγωγικά, ομορφιά όλο το σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας στηρίζει τόσες πολλές λύσεις προς το δρόμο της τέλειας ομορφιάς είτε με επεμβατικό τρόπο , είτε με προϊόντα περιποίησης , είτε με κατάλληλες συμβουλές μόδας αλλά ακόμα και αν αυτό δεν είναι θεμιτό , όλο το κίνημα του body positivity  οδηγούν στην απενεργοποίηση των παραπάνω κιλών, της λίγο στραβής μύτης ή των λίγο πεταχτών αυτιών που αν θες και την γνώμη μου αν έχεις κατακτήσει την γνώση και την ελευθερία σου δεν τα προσέχει ποτέ κάνεις παρά μόνο εσύ.

Ανεξάρτητη : Η πιο μεγάλη κατάκτηση του φύλου μας , το πιο μεγάλο όπλο μας που μπορεί σε μια ρώσικη ρουλέτα να είναι η χαριστική σφαίρα πως την μικρή μας κόλαση.

Αλλά γιατί το γράφω αυτό; Πως μπορεί μια γυναίκα να διαλυθεί μέσα σε ένα δευτερόλεπτο και  όλα όσα γράφω παραπάνω να είναι ανοησίες; Αν της λείπει ο αυτοσεβασμός …

Μπορεί κάποιες να αναρωτηθείτε πως δεν σέβομαι τον εαυτό μου αφού είμαι χειραφετημένη, έξυπνη, όμορφη, μορφωμένη και ανεξάρτητη;

Δεν είσαι όταν οι πράξεις και οι σκέψεις σου δεν σέβονται αυτά που εσύ έχτισες. Ας πούμε ένα παράδειγμα.

Μια γυναίκα με θέση, οικογένεια, χρήμα και δόξα ξαφνικά ο άντρας της την δέρνει ή την απατά(δηλαδή ψυχική βία) και εκείνη μένει για την κοινωνία, γιατί φοβάται μη μείνει μόνη για χίλια δυο γιατί. Δεν πάνε όλα περίπατο;

 Τι νόημα έχουν αν εσύ δε σε αγαπάς;

Γιατί αγάπη μου δεν σε αγαπάς. Όταν υπομένεις από φόβο, από ανάγκη, όταν χρησιμοποιείς ή επιτρέπεις να χρησιμοποιούν ψυχική η λεκτική βία, όταν απατάς και μετά απαιτείς και επαιτείς, όταν απατάσαι και λες δε πειράζει ήταν μια φορά τότε όχι. Αξίζεις την προηγούμενη θέση σου. Την θέση στην κουζίνα, με την παντόφλα και τα μπικουτί να περιμένεις τον αφέντη να γυρίσει ενώ μέσα σου βράζεις που ζεις αυτή τη μικρή χρυσή φυλακή γιατί κατά τα άλλα φέρνει λεφτά στο σπίτι έ και κερατώνει λίγο δε πειράζει.

Όχι κουκλίτσα μου δε θα προσβάλλεις εσύ μια ολόκληρη ομάδα γυναικών που παλεύουν μόνες τους, που παλεύουν να κερδίσουν την ανεξαρτησία σου και επειδή εσύ την έχεις πρέπει να βιάζεις ψυχικά τον εαυτό σου ή τους άλλους επειδή δεν έκανες έγκαιρα την ψυχοθεραπεία σου.

Σε παρακαλώ βρες λίγο τον εαυτό σου και προχώρα με το κεφάλι ψηλά, σαν μια ΓΥΝΑΙΚΑ με ανεξαρτησία και όχι συναισθηματικά συμπλέγματα που μπορούν να διαλύσουν ότι έχτισες άλλα κυρίως τον ίδιο τον εαυτό σου.

Α … και μάθε ο γυναικείος εγωισμός έχει νόημα όταν είναι παραγωγικός. Οπότε μη εκμεταλλεύεσαι την φύση σου και πατάς σε τακτικές ξεπερασμένες, βρες το μέσα σου, βρες τι φταίει και ξεκίνα δουλειά.

Προσοχή στο δρόμο αυτόν να μην δοκιμάζεις ανθρώπους. Δεν είναι φαγητό.

Απάντηση