Έχει νόημα να συνεχίσουμε να κάνουμε Rapid Tests;

Στην αρχή της πανδημίας ήταν κάτι καινούργιο. Πλέον τα γρήγορα τεστ διάγνωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Σήμερα όλοι μπορούν να επισκεφθούν ένα φαρμακείο για να προμηθευτούν ή να πραγματοποιήσουν ένα τεστ επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την ύπαρξη ή μη ιικής λοίμωξης.

Τα τεστ που έχουμε πλέον στη διάθεση μας δεν ανιχνεύουν μόνο την παρουσία του SARS-CoV-2 αλλά και άλλων ιών όπως του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού(RSV) και του ιού της γρίπης(Flu A, Flu B). Έχοντας στη διάθεσή μας την πληροφορία από τα τεστ που πραγματοποιούν οι ασθενείς στο φαρμακείο ή στο σπίτι, μπορούμε να σχεδιάσουμε μια πιο αποτελεσματική στρατηγική για την αντιμετώπιση των ιικών λοιμώξεων. Πριν μερικά χρόνια δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία και προσβάσιμη από όλους. Μπορούν να πραγματοποιηθούν από τους χρήστες στην άνεση του σπιτιού τους είτε σε ένα οποιοδήποτε φαρμακείο ή μικροβιολογικό εργαστήριο, με χαμηλό κόστος και γρήγορα. Μέσα σε 15 λεπτά μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα. Η τιμή για την αγορά ξεκινά από 3,50 ευρώ ενώ μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει rapid test στα φαρμακεία από 5 ευρώ, και να λάβει το αποτέλεσμα μέσα σε περίπου 15 λεπτά.

Έχει νόημα λοιπόν να συνεχίσουμε τα rapid test αφού αποτελούν ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα μας. Η πραγματοποίηση των αντιγονικών τεστ στο φαρμακείο ή στο σπίτι είναι μια καλή επιλογή για άτομα που υποπτεύονται ή έχουν εκτεθεί σε κάποιο ιό. Για όσους θέλουν να επισκεφθούν με ασφάλεια τα αγαπημένα τους πρόσωπα, για παράδειγμα μετά από ένα ταξίδι. Πριν από την επίσκεψη στον γιατρό, είτε στα παιδιά τους όταν παρουσιάζουν συμπτώματα που τους δημιουργούν ανησυχία. Επιπλέον η καταγραφή των αποτελεσμάτων από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ δημιουργεί μια βάση στατιστικών δεδομένων που δίνουν τη δυνατότητα στους αρμόδιους φορείς να ελέγξουν την μετάδοση των λοιμώξεων λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αύξηση των κρουσμάτων CoViD-19 και αν και τις περισσότερες φορές τα συμπτώματα είναι ήπια και η έκβαση της νόσου ομαλή, οι ασθενείς πραγματοποιούν τεστ για να προστατέψουν τους οικείους τους. Με τον ερχομό του φθινοπώρου, το άνοιγμα των σχολείων, τις χαμηλές θερμοκρασίες και το συνωστισμό σε κλειστούς χώρους σίγουρα είναι επιβεβλημένο να συνεχίσουμε τα rapid tests.

Απάντηση

You are currently viewing Έχει νόημα να συνεχίσουμε να κάνουμε Rapid Tests;